Het laboratorium-magazine


In de nieuwe Bimos Labspace vindt u interessante informatie over verschillende onderwerpen rondom het laboratorium. Met de praktische filterfunctie selecteert u snel en gemakkelijk de onderwerpen die u leuk vindt.
17.07.2017

Hoe laboratoriumstoelen bijdragen aan internationalisering


internationalisering | laboratoriumstoelen

Op de toekomst gericht



Een laboratorium is een ideeënwerkplaats. Nergens ontstaan zoveel trends, innovaties en ideeën als daar - en dat gebeurt over de gehele wereld. Het moderne laboratorium is bij uitstek de werkomgeving van de toekomst, want zeer geavanceerd en daarom ideaal gepositioneerd voor internationalisering. Dat is dan ook precies de wijze waarop een laboratoriuminrichting zich moet presenteren. De inrichting moet technisch baanbrekend, uitstekend vormgegeven en internationaal inzichtelijk zijn.



Internationalisering betekent elkaar begrijpen

De toekomst van het werk wordt bepaald door de internationalisering. Vooral in het onderzoek spelen landsgrenzen nog nauwelijks een rol. Dit vereist van laboratoriummedewerkers een bijzondere onderlinge verhouding. Ook op de werkplek moet elke medewerker zich thuis voelen - ongeacht waar hij of zij vandaan komt. De indeling van een optimaal ingericht laboratoriumruimte spreekt voor zich en voorkomt overbodige handelingen. Een optimaal ingericht lab maakt flexibel en nauwkeurig werken mogelijk en past zich aan de individuele fysieke kenmerken van medewerkers aan. Alleen zo ontstaat een plaats voor ideeën, trends en innovaties - die alle talen spreekt en zo de randvoorwaarden voor internationalisering schept.



Laboratoriumstoelen met kwaliteit zijn gewild - over de gehele wereld

Of het nu om Afrika, Noorwegen, China of Newfoundland gaat - laboratoria vindt u overal ter wereld. Overal wordt geanalyseerd, gecontroleerd en getest - maar dat gebeurt echter lang niet altijd onder dezelfde omstandigheden. Zo zijn het analytische laboratorium van de farmacochemische faculteit van de Kwame Nkrumah University of Science & Technology (KNUST) in Ghana en het Institut für Medizinische Diagnostik (Instituut voor Medische Diagnostiek) in Berlijn niet alleen geografisch ver van elkaar verwijderd. Ze worden ook geconfronteerd met totaal verschillende werkelijkheden. Aan de KNUST ligt het accent van de laboratoriumwerkzaamheden op het controleren van medicijnen. De universiteit houdt zich bijvoorbeeld bezig met het op de juiste wijze bewaren van antibiotica. De Ghanese medewerkers spelen daarmee een belangrijke rol op het gebied van de houdbaarheid en betrouwbaarheid van geneesmiddelen en redden zo levens. Daarvoor is een optimale inrichting nodig - ondanks het bescheiden budget. Ook in Berlijn redden laboratoriumwerkzaamheden levens: daar wordt onderzoek gedaan op het gebied van laboratoriumgeneeskunde, microbiologie, moleculaire biologie en transfusiegeneeskunde. De medewerkers leveren zo een belangrijke bijdrage aan de medische diagnostiek en het onderzoek in de gezondheidszorg - al is het met een ruimer budget dan in Ghana. Hoewel er dus grote verschillen zijn tussen laboratoria over de gehele wereld, zijn er ook veel overeenkomsten. Zoals de specifieke kenmerken van laboratoriumwerkzaamheden: hygiëne, veiligheid, flexibiliteit en precisie. Deze bijzondere werkomgeving heeft een passende inrichting nodig. Voor laboratoriumstoelen betekent dat een groot zitcomfort en flexibele instellingsmogelijkheden die nauwkeurig werken mogelijk maken. Ook moeten laboratoriumstoelen eenvoudig kunnen worden schoongemaakt. Want juist in het kader van de internationalisering geldt, dat een goede inrichting een investering in de toekomst is. En laboratoriumstoelen die optimaal inzetbaar zijn, moeten overal in de wereld kunnen worden toegepast en betaalbaar zijn.



Bent u geïnteresseerd in laboratoriumstoelen die bij uitstek geschikt zijn voor een internationale afzetmarkt? Meer informatie over de laboratoriumstoelen van Bimos vindt u op:




  0
  0



         


terug naar het overzicht PDF print